Over BLOEI!

 

BLOEI! Is een initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland en een lang gekoesterde wens van de gemeente, de schoolbesturen en de kinderopvang.

Naschoolse activiteiten zijn niet alleen leuk om te doen, ze zijn ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze ontdekken talenten. En het voorkomt dat jongeren gaan ‘hangen’ en zich vervelen. Daarnaast is onze wens om meer gelijke kansen voor iedereen te creëren. Door de activiteiten voor een laag bedrag aan te bieden, hopen we dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen met BLOEI! Om de kans te vergroten dat veel kinderen en jongeren deelnemen aan BLOEI! willen we de activiteiten zo verspreid mogelijk aanbieden over de verschillende kernen. Door BLOEI! is Schouwen-Duiveland een nog leukere gemeente om in te wonen, werken en leven.

Voor de aanbieders is BLOEI! een goede gelegenheid om hun activiteiten onder de aandacht te brengen en kinderen en jongeren te enthousiasmeren.

BLOEI! biedt activiteiten aan op het gebied van:

- Sport

- Cultuur

- Techniek

- Sociaal en emotioneel welbevinden vanaf 12 jaar.

 

De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 2 en 27 jaar.

Dankzij de financiële middelen die we ontvangen van het Rijk kunnen we dit project starten. Deze middelen hebben we ontvangen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs, wat als doel heeft de opgelopen onderwijsachterstanden door de coronapandemie terug te dringen.

De activiteiten worden georganiseerd zolang er voldoende budget beschikbaar is.

Bij de totstandkoming en uitwerking van BLOEI! werken we nauw samen met het onderwijs, de kinderopvangorganisatie Kibeo en SMWO. Zo heeft elke school een BLOEI! ambassadeur om onder andere de activiteiten onder de aandacht te brengen bij de leerlingen.

BLOEI! heeft een coördinator, Donny Klem. Hij is aanspreekpunt voor de aanbieders, voor het onderwijs en voor de ouders. Zijn contactgegevens staan HIER.

 

Lage kosten en geen abonnement

Bij BLOEI! zijn er geen jaarabonnementen of maandlasten.

Zijn uw kinderen jonger dan 12 jaar, dan kunt u samen met uw kind kijken aan welke activiteiten hij/zij wilt deelnemen. U schrijft uw kind daarna in en betaalt via I-deal €1 per dag/dagdeel. Is het een activiteit die 3 keer op de woensdagmiddag plaatsvindt, dan betaalt u €3. U ontvangt een bevestiging van de inschrijving en u ontvangt 5 dagen voor aanvang van de activiteit een reminder.

Voor gezinnen met een kleine portemonnee kan de school de activiteiten betalen. Neem hiervoor contact op met de directeur van de school.

Ben je 12 jaar en ouder? Dan kun je jezelf inschrijven voor de activiteit. Je kunt een account aanmaken en kiest dan voor ‘deelnemer' in plaats van ‘Ouder/verzorger'.

Je betaalt €1 euro per dag/dagdeel en je ontvangt een mailtje met een bevestiging.

 

Belangrijk aandachtspunt voor ouder(s)/verzorger(s)

BLOEI! is niet verantwoordelijk voor de opvang van uw kind(eren) buiten de activiteitentijden. Wanneer u uw kind inschrijft voor een BLOEI! activiteit en deze vindt plaats na schooltijd, op een school, dan heeft u (indien nodig) zelf de verantwoordelijkheid om de buitenschoolse opvang hierover te informeren.

De activiteiten sluiten zoveel als mogelijk aan bij schooltijden. De tijd die overbrugt moet worden tussen einde schooltijd en start BLOEI! activiteit is de verantwoordelijkheid van ouder(s)/verzorger(s). Kinderen mogen deze tijd overbruggen op school. Er is voor deze tijd geen toezicht geregeld.

Over BLOEI!

Idee├źn voor BLOEI?

Heb jij een goed idee voor BLOEI?
Meld het ons en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.